TV2 - fup og fakta

TV2 sendte den 17-11 2016 en udsendelse om Jørgen Saugsted og drabet på Anders Lindholt. I programmet medvirkede Præsten Sidsel Lysters forældre i forbindelse med deres rolle som bedsteforældre i en samværssag.


Mange efterlyste mere dokumentation i programmet. Det kommer her. Hvorfor ville Præsten Sidsel Lyster eksempelvis ikke udlevere til samvær ?


Svar: Se fogedbogen herunder. Der fremgår her at hun var utilfreds med at skulle betale for udgifterne til samvær efter flytningen til jylland, fordi det ville betyde hun ikke kunne have en au pair pige. Dertil at det ikke lige passede ind i hendes arbejdsrutiner og barnets soverytme efter hendes mening. For det valgte hun at nøgte at udlevere og til sidst havne i fængsel i 18 dage. TV2 blev af undertegnet tilbud at fremlægge fogedbogen i programmet. Det var ikke relevant, mente TV2, idet programmet ikke handlede om Sidsel Lysters bedsteforældre, trods deres rolle som parallelsag til saugstedsagen gennem hele programmet. Seerne skulle altså holdes i uvidenhed om hvorfor Saugsted/Lyster familier gør som de gør.

Her er min skrivelse til TV2 EFTER programmet har været sendt. Under dette er den afsluttende kommentar fra TV2 til mig. Der ligger et betydeligt antal emails forinden hvor jeg kæmper for at gøre programmet informativt, balanceret og faktuelt med afsæt i konkrete beviser fra perioden så man bedre kan forstå hvad der ligger til grund for Jens og Anne Lysters adfærd.