Susanne Staun

Lars Hansen, den tidligere talsmand og formand for Foreningen far, kontaktede mig i forbindelse med en hjemmeside af Susanne Staun, som Sidsel Lyster henviser til i forbindelse med den retssag, der har verseret mellem Lars Hansen og Sidsel Lyster.  Han spørger mig om jeg er klar over at hendes nye bog "Velkommen til mit mareridt" er skrevet med Sidsels og min sag som omdrejningspunkt i fremstillingen.


Jeg læste de første 22 sider og kan godt se hvad han mener. Alle de geografiske og praktiske omstændigheder omkring starten på Sidsel og mit forhold passer til detaljen. Bortset fra at der er lagt et et par år til min alder og jeg er gjort lyshåret. Jeg læste på DTU, havde en golf, vi mødtes i det kongelige teater via dating.dk, Sidsel kan fare vild i et klædeskab osv.... Omstændigheder, som alle Sidsel og jeg har mødt, vil kunne genkende på stedet. Et universielt astronomisk tal skal tages i brug for at beskrive sandsynligheden for en tilsvarende historie eller at det er rent tilfældigt at historen er havnet i den form. Det er tilsyneladende meningen at man skal genkende Sidsel Lyster og jeg. En præst fyldt med beskyldninger og en samværssag er da også nærmest synonym med samværssagen mellem Sidsel Lyster og jeg.

Ganske kort research viser da også parternes forbindelse.

Sidsel Lyster reklamerer ivrigt for bogen, eksempelvis her (http://woman.dk/dit-liv/12-tegn-pa-du-dater-en-narcissist ), og gør nærmest en dyd ud af at hænge påstande om paralleller ud til bogen og hendes egen samværssag med undertegnede. Jeg er personligt meget interesseret i at høre hvad hun taler om, da jeg ikke genkender det der lægges ud. Men dokumentationen får jeg nok aldrig af se.
.

Susanne Staun reklamerer omvendt for Sidsel Lyster her: http://mareridts.blogspot.dk/2015/10/pruttesisken.html


Denne blog er tilmed tillagt udsnit fra Sidsel Lysters arkiver over min færden på singel plus for mange år siden, som næppe kan være kommet forfatteren i besiddelse på anden måde. Der er interessant at forfatteren åbenlyst ikke ved, at min bemærkninger, der fremlægges på hendes blog, eksempelvis bygger på mine erfaringer fra netop den samværssag, som beskrives her, hvilket taler for at hun ikke er oplyst i brugbart omfang hvad der de faktuelle omstændigheder inden hun kaster sig ud i at skrive en bog om det.


De mange bemærkninger, der er slettet i kommentarerne på Susanne Stauns blog, er mine, da Susanne Staun tilsyneladende ikke har ønsket at høre på andre end hende eller de hun beskriver i bogen - eller forholde sig til fakta versus fiktion, selv om hun præsenterer bogen som faktuel. Jeg er ikke velkommen i debatten der, eller i hvert fald kun i sporandisk omfang.


Den omstændighed at der overhovedet optræder slettede bemærkninger på hendes blog, er nu også underkastet Susanne Stauns cencur, hvorfor en kopi af siden kan ses her til dokumentation:Dem der fulgte mediernes omfattende omtale af samværssagen tilbage i 2010 kan måske huske at Kristelig Dagblad - som den første avis - udgav en artikel om sagen med Sidsel Lyster under dæknavnet "Tina" uden nogen sinde at følge historien op med kontrol af udsagn, omstændigheder eller bare ringe til mig for en bemærkning, hvilket næppe taler særlig godt for de journalistiske dyder på bladet i perioden.


Meget tyder på samme fremgangsmåde, og samme fejl, blot med en anden "journalist", 5 år senere. Læs siden her - og bogen - og døm selv på alle kategorierne omtalt øverst på siden.


Jeg kan anbefale at læse politikens anmeldelse af bogen, der trods alt har fanget lidt af den indsigt og mangel på realisme i fortællingerne fra Sidsel Lyster til bogen som Susanne Staun ikke har:


http://politiken.dk/kultur/boger/skonlitteratur_boger/ECE2839303/litteraer-indlevelse-drukner-i-babysprog-og-sagsakter/